چای میوه ای و خواص آن
چای میوه ای یکی از پرطرفدارترین هاست، سرشار از انرژی برای همه فصول! مجبوبیت چای میوه ای، شاید به خاطر مجموعه¬ای متنوع از طعم ها و رایحه های نیروبخش است. ویژگی خوب چای میوه این است که مجموعه ای از تکه¬های میوه های استوایی و برگ گیاهان پرخاصیت و بدون هیچ گونه افزودنی است. در این مقاله به بررسی بخشی از خواص تغذیه ای چای میوه ای پرداخته ایم. چای میوه ای به عنوان یک نوشیدنی که می تواند سرد یا گرم سرو شود علاوه بر طعم و مزه فوق العاده، به سلامتی جسمانی نیز کمک شایانی می کند. ویتامین C در چای میوه¬ای به شکل تضمین شده موجود است و از منبع اکثر محتویات چای تامین می¬شود. با توجه به اینکه هیچ شکر اضافی در این نوع چای وجود ندارد برای افزایش ایمنی بدن و بهبود در دوران سرماخوردگی مفید خواهد بود. چای ترش یا هیبیس کاس از انواع چای و دمنوش است که از کاسبرگ های گل گیاه جامائیکا تهیه می شود. چای ترش هم به صورت گرم و هم سرد طرفداران زیادی در جهان دارد.چای ترش نوشیدنی کم کالری، به رنگ قرمز یاقوتی و طعم ترش است. از جمله خواص چای ترش می توان به کاهش فشار خون، لاغری و کاهش وزن، افسردگی و حفظ سلامت کبد و دستگاه گوارش اشاره کرد همچنین چای ترش خواص آنتیاکسیدانی بالایی دارد و موجب کاهش کلسترول بد خون (LDL) میشود؛ این گیاه قند خون را کاهش میدهد. برای مبتلایان به دیابت نیز مفید است. سیب خشک، عطر فوق العاده و طعم شیرین ملایمی به چای میدهد. پوست سیب حاوی ویتامین C، آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم است، در حالی که تفاله سیب مقادیر زیادی پکتین (Pectin) دارد. این مواد معدنی و سایر خواص سیب، سیستم ایمنی، قلب و عروق خونی بدن را تقویت میکند، بدن را پاکسازی کرده و در درمان بیماری های مفصلی موثر است پوست پرتقال و لیمو طعم تلخ خوشایند و ملایمی به چای بخشیده و عطر آن را دوچندان میکند. همچنین تاثیر پاک کنندگی بسیار قوی به ویژه بر مفاصل دارد. در نتیجه برای درمان رماتیسم و سایر بیماری های مفصلی مناسب است. از کشمش میتوان به عنوان شیرین کننده ای طبیعی و سالم استفاده کرد. این ماده غذایی سرشار از گلوکز است که می تواند منبع انرژی هم باشد، از شکر و شیرین کننده هایی از این دست بهتر بوده و تاثیرات مخرب کمتری بر بدن ما دارد. همچنین منبع غنی ای از ویتامین و مواد معدنی مفید است. حبه های میوه های استوایی موجود در چای نیز در اثر بخشی و طعم بخشی چای موثرند. انبه بر خلاف طعم شیرینش قند خون را ثابت نگه داشته و آن را کنترل میکند و به دلیل آنتی اکسیدان فراوانی که دارد خاصیت ضدسرطانی داشته حاوی بیشترین میزان ویتامین آ نسبت به میوه های دیگر و منبع خوبی از ویتامین ث چه در میوه نارس و چه در میوه رسیده ی آن است. خاصیت آرام بخشی و کمک به بهبود حافظه و هضم غذا از دیگر خاصیت های آن میباشد. آناناس به علت مقدار مناسب ویتامین A و C، فیبر، پتاسیم، فسفر و کلسیم و البته انواع آنتی اکسیدان ها و سایر مواد موجود در آن، سرشار از خواص و مزایای فراوانی برای سلامتی است. موجب تقویت سیستم ایمنی بدن، حفظ سلامت قلب ، کمک به هضم غذا و انرژی بخش و موثر برای کاهش وزن می باشد. همچنین پاپایا منبعی عالی از فیبر رژیمی است. این ماده غذایی، سمومی که ممکن است باعث سرطان شوند را در روده دفع میکند. این میوه به دلیل فیبر بالا، به گوارش کمککرده و درخششی زیبا به پوستتان میدهد. از میوه گل نسترن به عنوان غنی ترین منبع ویتامینC و سایر ویتامین¬ها که مستقیماً جذب بدن میشود یاد شده است . این گیاه سرشار از کلسیم است که برای درمان نرمی استخوان بسیار مفید است . همچنین موجب لطافت پوست ، کاهش تشنگی ، شادمانی و آرام کننده ی اعصاب می باشد. اگر قصد مصرف سریع ولی حرفه ای چای میوه ای را دارید می توانید از قوری های همراه مستربایو که محتوی مواد درجه یک در فیلتر مرغوب است استفاده کنید. فرآیند دم کشیدن در این قوری ها به شکل سنتی آن است تا عطر و طعم بهتری را به همراه آورد.